Wat doet een legionella preventie adviseur?
Edwin vertelt dat zijn werk als legionella adviseur zeer divers is. “Ik krijg een opdrachtbon van onze opdrachtgevers en plan wanneer ik naar de locatie ga. Eenmaal daar voer ik een uitgebreide risicoanalyse uit en controleer installaties op basis van de tekeningen. Ik inventariseer tappunten, douches, kranen en keukens, controleer boilers en ketels, terugstroombeveiligingen en dode leidingen. Al deze punten zijn risicopunten waar zich biofilm kan vormen; een voedingsbodem voor legionellabacteriĆ«n. Het is aan ons om te zorgen dat de groei van legionella in drinkwater wordt voorkomen, want tussen 25 en 55 graden Celsius, specifiek rond de 38 graden, is de kans op groei het grootst.”
Sinds kort is Edwin ook doorgegroeid naar meer acquisitie binnen zijn functie. “Ik onderhoud contacten met bestaande klanten, help waar nodig bij problemen en breid het pakket uit, bijvoorbeeld met digitaal beheer, keerklepcontroles en REOB. Doordat je vaker bij dezelfde klanten komt, bouw je niet alleen aan relatiebeheer, maar verloopt acquisitie veel natuurlijker.”